Onze wijnen

Onze wijnen

Wij maken witte, rode en rose wijnen. Alles in eigen beheer, van druif tot wijn. De afgelopen jaren zijn onze wijnen meerdere keren onderscheiden met een medaille bij de Wijnkeuring van de Lage Landen, een onafhankelijke wijnkeuring die elk jaar wordt uitgevoerd door het Weinbauambt in Neustadt.

Jonker’s Wit 2022
Elegant wit van eigen bodem

Deze witte wijn is een blend gemaakt van Souvignier Gris, Johanniter  en Solaris druiven. 

Dit is een stijlvolle en culinaire witte wijn met een lange afdronk. Heerlijk als aperatief en goed te combineren met wit vis, schaal- en schelpdieren, zomerse salades of aziatisch eten.

Jonker’s wit is een ode aan jonker Frits (Schimmelpenninck). Dankzij deze jonkheer, zijn er veel oude pachtboerderijen en gebieden in Appel in oude stijl gebleven.

Cuvee Filip 2022
Aromatisch wit van eigen bodem

Deze witte wijn is een blend gemaakt van de rassen Muscaris en Johanniter.

Een aromatische witte wijn met tonen van appel, peer en citrusvrucht. Ideaal als aperatief maar bijvoorbeeld ook heerlijk bij aziatische gerechten.

Cuvee Filip is een ode aan de kleinzoon van de wijnmaker.

Cuvee Magnus 2021
Rijp fruitig wit van eigen bodem

Deze Cuvée is een blend gemaakt van in 2020 en in 2021 geplukte Muscaris, Souvignier Gris, Johanniter en Solaris druiven. 

Een rijp fruitige en zeer toegankelijke witte wijn, perfect als aperitief, of als begeleider van een heerlijke zomerse maaltijd.

Cuvee Magnus is een ode aan de kleinzoon van de wijnmaker.

Cuvee VIn Rose 2022
Frisfruitige rose van eigen bodem

Deze beststeller is weer beschikbaar! Een rose gemaakt van Regent druiven. 

De zomer in je glas! Een frisfruitige rose met aroma’s van aardbei en framboos. Perfect om te drinken op een zonnige dag of als begeleider van een heerlijke zomerse maaltijd.

Cabernet Cantor Barrique 2022
Waanzinnig rood van eigen bodem

Deze rode wijn is een cepage. Volledig gemaakt van Cabernet Cantor druiven. De wijn heeft 12 maanden gerijpt in barriques van frans eikenhout met aroma’s van rood fruit en vanille. 

De Cabernet Cantor Barrique adviseren wij licht gekoeld te schenken bij gerechten met (herten)biefstuk, kip, kalfsvlees en lamsvlees.

Scroll naar boven
Scroll naar top