Over ons

De wijngaard

Wijnhoeve Middeldorp is ongeveer 1 hectare groot en ligt in de Gelderse Vallei. Ingeklemd tussen Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. De naam Middeldorp is ontleend aan de naam van het perceel waarop de huidige wijnhoeve is gelegen. Op het landgoed de hoeve nestelen zich jaarlijks steen- en kerkuilen. Een bijzonder fenoneem, dat uilenkenners naar ons toe doet trekken. De uil hebben we dan ook verwerkt in ons logo op het etiket van onze wijnen.

Onze wijnen worden gemaakt van druivenrassen, die het beste geschikt zijn voor ons klimaat. In totaal hebben we bijna drie duizend ranken aangeplant verdeeld over vier witte druivenrassen: Souvignier Gris, Johanniter, Muscaris en Solaris en 2 blauwe rassen: Regent en Cabernet Cantor. Door hun resistentie tegen schimmelziektes worden deze druivenrassen ook steeds vaker buiten Nederland aangeplant.

De wijnmakerij

Om de hoogste kwaliteit te kunnen waarborgen hebben we er voor gekozen het gehele proces van aanplant tot en met vinificatie en botteling in eigen hand te houden. Voor het proces van vinificatie hebben we de beschikking over volledig geïsoleerde en temperatuur gestuurde apparatuur. Om het vergisten zo optimaal mogelijk te laten plaatsvinden, maken we gebruik van 1.100 en 500 liter tanks, waarbij elke tank individueel gereguleerd kan worden.

Onze visie om zo duurzaam mogelijk te werken, is ook van toepassing op de wijnmakerij. In totaal zorgen 124 zonnepanelen en een warmtepomp ervoor dat wij volledig energieneutraal kunnen werken.

Scroll naar boven
Scroll naar top