Blog bericht

29-05-2021 WIJNGAARD MIDDELDORP: NIJKERK
Vader Ties met zoon Roelof van Dijk op hun wijnhoeve genaamd Middeldorp. Scheuten op druiventak.
Foto: Mathilde Dusol.

Meld je aan voor de Basiscursus Wijnbouw!

Basiscursus wijnbouw bij Wijnhoeve Middeldorp op landgoed Appel in Nijkerk

De basiscursus wijnbouw is bedoeld als een leuke kennismaking met de wijngaard! Niet zozeer voor mensen die een echte wijngaard willen starten, maar zeker voor mensen die overwegen om wat druivenplanten op te kweken of als vrijwilliger op een wijngaard te gaan werken. Of je vind het gewoon interessant om wat meer te weten over het proces van druivenplant tot een heerlijk glas wijn?

Als dat zo is dan word je van harte uitgenodigd om deze basiscursus te gaan volgen om meer te weten te komen over het druivenseizoen in de wijngaard. Wacht er niet te lang mee om je op te geven want de groepsgrootte stopt bij 15 deelnemers.

Wat komt er in de cursus zoal aan bod?

We volgen gedurende het jaar het proces en de ontwikkelingen van de druif tot het maken van de wijn. We leren hoe je een druivenplant moet snoeien en opbinden en het composteren van de grond en het plukken en verwerken van de druiven. En alle andere werkzaamheden die nodig zijn tijdens de groei van de druivenplanten in de wijngaard.

Daarnaast vertellen we je van alles over o.a. de soorten druiven die we hebben aangeplant, de groei en snoei van de plant en het proces van wijn maken. En iets over de bedreigingen voor de druif en de mogelijkheden om die op te lossen. De cursus begint in maart 2023 en loopt door tot december 2023 als de druivenpluk achter de rug is en we de wijngaard winterklaar hebben gemaakt. Dan is het tijd om met een heerlijk glas wijn van de wijngaard de cursus te evalueren in het prachtige proeflokaal van Wijnhoeve Middeldorp waar we natuurlijk ook wat wijnsmaken zullen gaan proeven!

De cursus is een combinatie van kennis delen en praktische ervaringen opdoen. Een uitgebreid overzicht van de te bespreken onderwerpen vind je hier (Inhoud Basiscursus Wijnbouw). De cursus bestaat uit 4 les ochtenden op een zaterdag. Op 11 maart 2023, 1 juli 2023, 19 augustus 2023 en 16 december 2023 van 9.30 tot 12.30 uur. De kosten voor de cursus zijn 90 euro. Dit bedrag kun je overmaken naar: Wijnhoeve Middeldorp: NL73 RABO 0316897159 o.v.v. Wijnbouw cursus.

Je kunt je opgeven via k.hensen@hetnet.nl.

We horen graag van je!

Ties van Dijk, Bram van de Klundert en Kleis Hensen

Wijnhoeve Middeldorp, Appelsestraat 38 in Nijkerk (landgoed Appel)

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar boven
Scroll naar top